Update corona maatregelen

Versoepeling bezoekregeling 

De extra maatregelen die het kabinet op 3 november aankondigde, waren van kracht tot en met 18 november. Wel blijft vanaf vandaag de gedeeltelijke lockdown in stand van kracht. Door het kabinet is aangegeven dat u per dag maximaal drie bezoekers mag ontvangen. Voor de bewoners van het Huis betekent dat concreet dat het met ingang van vandaag weer mogelijk is om drie bezoekers per dag te ontvangen. Voor de bewoners van het Baken is het vanwege de ruimte van de kamer niet mogelijk om meer dan twee bezoekers tegelijk op hun kamer te ontvangen, omdat er dan geen 1.5 m. afstand gehouden kan worden. 

Bezoek kinderen tussen de 1 en 12 jaar 

Op verzoek van familie hebben wij contact opgenomen met de GGD over het ontvangen van kinderen tussen en één en twaalf jaar op het Baken. De GGD geeft aan dat kinderen van deze leeftijd het coronavirus, ook al zijn ze zelf niet ziek, over kunnen dragen. De GGD raadt het bezoek van kinderen onder de twaalf jaar daarom dan ook vooral af bij ouderen die kwetsbaar zijn. In navolging op dit advies kunnen wij helaas geen kinderen tussen de één en twaalf jaar toelaten op het Baken.  

Voor het Huis geven wij het dringende advies om zich bij bezoek van kleine kinderen aan de afstand van 1.5 m. te houden. Indien u een kwetsbare gezondheid heeft, adviseren wij u om het advies van de GGD in acht te nemen. Alvast bedankt.

Zorg Advies?