img

Vrijwilliger worden, iets voor u?

Heeft u tijd over en doet u graag wat voor uw naasten? Bent u goed in het begeleiden en verzorgen van mensen of kunt u goed organiseren, plannen of heeft u andere kwaliteiten? Dan nodigen wij u graag uit om vrijwilliger te worden in Huize Winterdijk. Huize Winterdijk is een woon-zorginstelling  in Gouda en gaat uit van de Gereformeerde Gemeente in Nederland. Van de vrijwilligers verwachten wij daarom dat ze lid zijn van één de reformatorische kerken en dat ze de identiteit en grondslag van de instelling onderschrijven. Op deze pagina is een overzicht te vinden van al onze vrijwilligersfuncties.
Interesse? Klik dan onderaan deze pagina op de knop ‘Aanmelden als vrijwilliger’.

Huishouding – Uw kans schoon zien

De huiskamer vormt het centrum van gezelligheid bij Huize Winterdijk. Onze ouderen verdienen schone banken, frisse gordijnen en lopen niet graag met het kapsel in een spinnenweb. Daarom zoeken wij gezellige vrijwilligers die maar wat graag de handen uit de mouwen steken om alles regelmatig aan een (grote) schoonmaak te onderwerpen. Natuurlijk maakt u hier en daar een praatje en is er tijd voor een grapje. Soms zijn er van die momenten dat u beseft dat uw bijdrage de laatste levensfase voor onze ouderen net wat aangenamer maakt. Dat maakt het bijzonder werk. Als u na een flinke poetsbeurt omkijkt en de mensen door heldere ramen naar buiten ziet kijken, terwijl ze hun kopje koffie op een schoon tafelkleed zetten en de stofvrije kunstbloemen hun prachtige kleuren weer uitstralen, dan weet u dat uw inzet op veel dankbaarheid mag rekenen. 

Technische dienst - In beweging blijven

Als vrijwilliger van de technische dienst vormt u de (stille) kracht achter vele technische processen die nodig zijn om veilig en comfortabel zorg te verlenen aan onze cliënten. Dankzij uw inzet worden defecte stoelen gerepareerd, is er deugdelijke verlichting en een lift die niet vastloopt. Uw inzet is vaak onzichtbaar zolang alles in beweging blijft, maar groot is de dankbaarheid als uw technisch vernuft een stevig ongemak weer snel weet te verhelpen. Bent u gepensioneerd en blijft u graag nog wat actief? Wij zitten op u te wachten. Bent u nog actief in het werkzame leven, maar krijgt u een warm gevoel bij de gedachte dat u iets van uw kostbare tijd zou mogen besteden aan het welzijn van onze cliënten? 

Catering - Een glimlach schenken

Wat een vriendelijk woord en een oprechte glimlach betekenen voor mensen is maar moeilijk op waarde te schatten. Als vrijwilliger in de catering schenkt u niet alleen koffie en thee, maar iets van uw warme aandacht aan onze bewoners. U vormt een welkome onderbreking op een (voor sommige cliënten eenzame) dag. Hier en daar maakt u eens een praatje en voor u het weet krijgt u een band met onze bewoners. De waardering die u daarvoor terugkrijgt is groot. Wilt u een paar uur per week uit de hectiek van uw bestaan stappen en graag iets voor anderen doen?

Planners – Aan de orde van de dag

Als vrijwilliger van de planning zorgt u er voor dat de juiste mensen, op de juiste momenten, op de juiste plaats zijn. Dankzij uw inzet wachten er nergens cliënten op een koffiedame die nooit komt, is de balie nooit onbezet en verandert de agenda voor de vrijwilligers nooit in een wanordelijke chaos. Dankzij uw inzet weten de vrijwilligers waar ze aan toe zijn, worden zieken tijdig vervangen en is er een fijne planning die voor orde en rust zorgt in Huize Winterdijk. U doet dit werk vanuit huis op uw eigen tijd en wijze. Bent u een planmatige denker die in staat is om iedere keer, ondanks steeds veranderende omstandigheden, weer een goede planning te maken? Wij maken graag vrijblijvend van uw kwaliteiten gebruik.

Zorg – Tijdloze betrokkenheid

Bij Huize Winterdijk streven we naar de beste zorg met maximale aandacht voor onze cliënten. Er ligt daarbij zoveel werk op de schouders van onze medewerkers dat ze niet altijd zoveel tijd in cliënten kunnen investeren als ze wel zouden willen. Als zorgvrijwilliger besteedt u uw opgedane ervaring aan onze bewoners en daarbij krijgt u veel ruimte om aandacht te geven aan cliënten. Juist als vrijwilliger ligt er minder tijdsdruk op uw schouders en is veel ruimte om net dat beetje meer persoonlijke contact op te bouwen. Afhankelijk van uw ervaring en genoten opleiding kunnen de handelingen eenvoudig of meer complex zijn. U mag, terwijl u misschien al gepensioneerd bent of juist nog in opleiding, het beste van uzelf geven voor de mensen in de avond van hun leven.

Winkel – verkoop aandacht

Het winkeltje van Huize Winterdijk is een begrip. Even langs komen voor een cadeautje, een mooi boek of een rolletje snoep. Vooral bewoners komen er. Maar wat verkoopt u als vrijwilliger het meest? Aandacht. U maakt een praatje met de bewoner en vraagt hoe het gaat. Zo loopt u een stukje mee op de levensweg van de bewoner. Wat doet u nog meer? De vrijwilliger is verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen van de winkel. Dus ook het voorraad beheer. Wilt u graag aandacht geven? Kom dan in de winkel werken.

Activiteiten – organiseer een avond

Bewoners houden van activiteiten. Of het nu het drinken van een gezamenlijk kopje koffie is of het bijwonen van een lezing. Samen met de agogisch werkers organiseert u een goede- en zinvolle avond. Wilt u samen met bewoners een spelletje doen, koffie drinken of psalmen zingen? Dan is dit vrijwilligerswerk wat voor u. Heeft u een vaste avond in de week over, om onze bewoners een fijne avond te geven? Help ons met het organiseren van deze activiteiten.

Liever eerst wat meer informatie? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de vrijwilligers coördinator van
Huize Winterdijk: Ellen Rozendaal, telefoon 0182-680000 of per e-mail: e.rozendaal@huizewinterdijk.nl

Zorg Advies?