Update corona maatregelen

Zoals u weet mag er weer bezoek komen in de verpleeghuizen. Zoals minister Hugo de Jonge zei: ‘mits de organisatie goed voorbereidt is’. Met die voorbereiding zijn wij nu volop bezig. Wij zijn en blijven verantwoordelijk voor onze bewoners maar ook voor onze medewerkers en bezoekers.

Daarom willen wij heel zorgvuldig omgaan met deze versoepeling. Dit betekent concreet dat wij op dit moment een plan schrijven hoe onze bewoners weer bezoek kunnen ontvangen. Hier zitten ook veel haken en ogen aan omdat alles veilig moet kunnen plaatsvinden binnen de reeds bestaande maatregelen. Zorgvuldigheid kost tijd.

Uiteraard moeten bezoekers vrij zijn van klachten die kunnen wijzen op een besmetting met Covid-19. Het is daarnaast niet mogelijk voor familie om een bewoner van afdeling Het Baken mee te nemen naar huis, voor bijvoorbeeld een verjaardag of andere gelegenheden. Om het bezoek zoveel mogelijk te spreiden zal er gebruik worden gemaakt van een gedoseerde bezoekregeling waar wij later nog verder over zullen communiceren. Ook zal er binnen Huize Winterdijk gebruik worden gemaakt van vaste looproutes en 1-richting verkeer.

Organisaties hebben van het ministerie de tijd gekregen tot 15 juni 2020 om zich voor te bereiden op het ontvangen van bezoekers. Voor deze datum zullen wij u verder op de hoogte brengen van alle ontwikkelingen.

Zorg Advies?